ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ: ΠΤΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΡΟΙΟΝΤΑ

Περίληψη

ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σ'ΑΥΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ 1000-1500 ΡΡΜ ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ. ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΛΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΠΟ 700 ΡΡΜ. Η ΜΕΘΑΝΟΛΗ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 17% ΕΚΕΙΝΗΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΥΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ. Η ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΛΕΥΚΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΥΜΩΣΗ, ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΜΕΘΑΝΟΛΗ, ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΛΕΥΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΜΦΥΛΑ. Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΑΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΛΕΥΚΟΥΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ, Η ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

THE DETERMINATION OF METHANOL CONTENT IN THE GREEK ALCOHOLIC BEVERAGES TSIKOUDIA, TSIPOURO AND OUZO IS PRESENTED. MOST OF THE GRAPE VARIETIES LEAD TO A METHANOL CONTENT OF 1000-1500 PPM IN TSIKOUDIA AND TSIPOURO. GRAPES OF THE VARIETIES LIATICO AND SOULTANA PRODUCE LOWER THAN 700 PPM. METHANOL CONCENTRATION IN PRODUCTS OBTAINED BY SINGLE DISTILLATION OF WINES IS ABOUT 17% OF ITS CONCENTRATIONIN PRODUCTS OBTAINED FROM WINES FERMENTED AND DISTILLED IN THE PRESENCE OF GRAPE SKINS. HEAT TREATMENT OF MUST ALSO REDUCE FURTHER THE METHANOL CONTENT, IN THE ABSENCE OF GRAPE SKINS. SINGLE DISTILLATION OF WINES, OBTAINED FROM HEAT TREATED MUST BEFORE FERMENTATION, IN THE PRESENCE OF GRAPE SKINS, DOUBLE DISTILLATION AND REJECTION OF THE FIRST PART OF DISTILLATE DO NOT CAUSE REDUCTION IN THEMETHANOL CONTENT. (SHORTENED)

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/2127
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/2127
ND
2127
Εναλλακτικός τίτλος
DISTILLATES AND PRODUCTS OF ALCOHOLIC FERMENTATION BY NEW AND TRADITIONAL METHODS: VOLATILE BYPRODUCTS
Συγγραφέας
Κανά, Κυριακή
Ημερομηνία
1989
Ίδρυμα
Πανεπιστήμιο Πατρών. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας
Εξεταστική επιτροπή
ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΩΜΑΙΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ [ΆΓΝΩΣΤΟ]
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές Επιστήμες
Χημεία
Λέξεις-κλειδιά
Ακινητοποίηση κυττάρων; Αλκοολική ζύμωση; Βακτήριο ζυγομόνας mobilis; ΠΑΡΑΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ; ΣΑΚΧΑΡΟΜΗΚΥΤΑΣ SACCHAROMYCES AREVISIAE
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)