Ανάπτυξη ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος αυτόματης ρύθμισης της παραγωγικής διαδικασίας ούζου και παλαιωμένων οινικών αποσταγμάτων

Περίληψη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ. Βασικός στόχος της παρούσης διατριβής ήταν η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος (Computer Integrated Manufacturing – CIM) για την παραγωγή προϊόντων ούζου και οινικών αποσταγμάτων για την παραγωγή προϊόντων Metaxa. Για τον σκοπό αυτό απαιτήθηκε η ανάλυση και η προσομοίωση των δύο προαναφερόμενων διεργασιών παραγωγής προσδιορίζοντας αρχικά την δυναμική συμπεριφορά των διεργασιών και στη συνέχεια ακολούθησε η ανάπτυξη του συστήματος CIM για την ψηφιακή ρύθμιση αυτών.Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διατριβής, η οποία σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στον μεταπτυχιακό φοιτητή, είχε και την θετική πλευρά της γιατί στο χρονικό αυτό διάστημα στα πλαίσια της παρούσας εργασίας κατέστη δυνατόν να αναπτυχθεί ένα νέο προϊόν οινικού αποστάγματος του οποίου η τιμή ανά φιάλη των 700ml ίσως ξεπεράσει και τις 5000 €.Αναπτύχθηκαν μια σειρά από πρωτότυπες μέθοδοι αυξήσεως της ευαισθησίας – ακρίβειας των συστημάτων μέτρησης των διεργασιών και κυρίως αεριοχρωματογραφικών και φασματοσ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

SUMMARYThe subject of this thesis is the development of an integrated digital system (Computer Integrated Manufacturing - CIM) for the production of ouzo and of wine distillates for the Metaxa products. For this purpose, the analysis and simulation of the two abovementioned production processes, that initially determine the dynamics of the processes, followed by the development of a CIM system for their digital setting, was required.The delayed completion of this thesis, is in no way to be attributed to the graduate student and had a positive side effect, as during this period, and as part of this study it has been possible to develop a new wine distillate product whose retail price per bottle of 700ml is estimated to be above 5000 €.A number of novel methods of increasing sensitivity - accuracy of measurement systems and processes mainly gas chromatographic and spectroscopic signals as a prerequisite for ensuring the overall quality of produced products company, was developed. Mor ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/41269
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/41269
ND
41269
Εναλλακτικός τίτλος
Development of an integrated digital system for ouzo and aged wine distillates production automatic set up
Συγγραφέας
Ράπτης, Κωνσταντίνος (Πατρώνυμο: Γεώργιος)
Ημερομηνία
2017
Ίδρυμα
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας ΙΙ : Ανάλυσης, Σχεδιαμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων. Εργαστήριο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών
Εξεταστική επιτροπή
Μπάφας Γεώργιος
Μπουντουβής Ανδρέας
Σιέττος Κωνσταντίνος
Κυρανούδης Χρήστος
Σαρίμβεης Χαράλαμπος
Μαρούλης Ζαχαρίας
Γκούσης Δημήτριος
Επιστημονικό πεδίο
Επιστήμες Μηχανικού και ΤεχνολογίαΕπιστήμη Χημικού Μηχανικού
Λέξεις-κλειδιά
Απόσταξη; Σύμμιξη; Παλαίωση; Αποστάγματα; Ούζο; Άμβυκας
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
414 σ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)