Μη αλκοολούχα ζυμούμενα ποτά οικιακής παρασκευής: προοπτικές και απόψεις των καταναλωτών στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες

Περίληψη

Εισαγωγή: Στη σύγχρονη εποχή παρατηρείται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την προετοιμασία και κατανάλωση τροφίμων και ποτών οικιακής παρασκευής. Τα ζυμούμενα τρόφιμα και ποτά, ως παραδοσιακά ή οικιακής παρασκευής προϊόντα, συμβάλλουν στην συντήρηση του μη επεξεργασμένου φαγητού, καθώς και στην παρασκευή τροφίμων τόσο με ποικίλα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, όσο και με πρόσθετη διατροφική αξία. Τα μη αλκοολούχα ζυμούμενα ποτά (ΜΑΖΠ) έτυχαν μάλλον λίγης προσοχής τόσο από τους καταναλωτές, όσο και από τους επιστήμονες, ιδίως όσον αφορά στην ποικιλία τους, στις παραδοσιακές τους χρήσεις, καθώς και στις προοπτικές και απόψεις των σύγχρονων Ευρωπαϊκών πληθυσμών για τα συγκεκριμένα ποτά. Σκοπός της διδακτορικής διατριβής: Η παρούσα διδακτορική διατριβή είχε ως στόχο την κατανόηση του ρόλου που διαδραματίζουν τα ΜΑΖΠ στη διατροφή των Ευρωπαϊκών πληθυσμών. Συγκεκριμένα εξετάστηκε η ποικιλία των προϊόντων που καταναλώνονταν, καθώς και οι παράγοντες που ευθύνονται για την ποικιλία τους. Η συγκεκρ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Introduction: A growing interest in the preparation and consumption of homemade foods and beverages is currently being observed among people in urban centers. Fermented food and beverages, prepared traditionally and in a home-scale basis, have contributed to raw food preservation and at the same time production of new foods with variable sensorial characteristics, as well as enhanced nutritional value. Non-alcoholic fermented beverages (NAFB) have received rather little attention by consumers and scientists alike, especially with regards to their diversity, traditional uses, as well as, the perspectives and consumers’ attitudes among modern European populations for these beverages. Purpose of the thesis: The present thesis aimed at adding to the understanding on the role that NAFB hold in the nutrition of European populations. The diversity of the products consumed and the factors which are responsible for this diversity were examined. This thesis also aimed at contributing to the ongo ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/43843
ND
43843
Εναλλακτικός τίτλος
Homemade non-alcoholic fermented beverages: perspectives and consumers’ attitudes in modern european societies
Συγγραφέας
Μπασχαλή, Αριστέα του Χρήστος
Ημερομηνία
2018
Ίδρυμα
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής. Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής
Εξεταστική επιτροπή
Ματάλα Αντωνία-Λήδα
Τσακαλίδου Έφη
Κυριακού Αδαμαντίνη
Ζαμπέλας Αντώνης
Καλογερόπουλος Νικόλαος
Κοντογιάννη Μερόπη
Κωσταρέλλη Βασιλική
Επιστημονικό πεδίο
Ιατρική και Επιστήμες Υγείας
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά
οικιακής παρασκευής; μη αλκοολούχα; ζυμούμενα ποτά; Ευρωπαϊκός; Διαδίκτυο
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Αγγλικά
Άλλα στοιχεία
191 σ., εικ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)