Μελέτη της επίδρασης συσκευασίας και φυσικών αντιμικροβιακών παραγόντων στην ποιότητα και υγιεινή παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων - τροφίμων
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
The objectives of the present Doctoral Thesis were: 1) Study of the effect of packaging(aerobic, active and vacuum) and the individual and/or the combined effect of naturalantimicrobial agents (chitosan and natamycin) in prolonging the shelf-life of thetraditional phyllo for Greek style pies 4 ° C. 2) The survival/fate of four pathogens(Listeria spp., Salmonella enterica, Escherichia coli 0157:H7 and Bacillus cereus) wasstudied in the traditional phyllo for Greek style pies and the effect of chitosan (added tophyllo) on those bacteria inoculated into the product at 4ο C. The fate of these fourpathogens on the product was studied at two different populations, 105 cfu/g and 103cfu/g for each pathogen inoculated separately onto the phyllo. 3) : The effect of thepackaging (aerobic and vacuum packaging) and the individual, or the combined effectof natural antimicrobials: Citrus extract (Citrox) and natamycin were studied, inextending the shelf-life of a Greek fresh deli salad (tzatziki: a T ...
περισσότερα
Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (9.23 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.