Παρασκευή προϊόντων κρέατος με νέες τεχνολογίες

Περίληψη

Οι στόχοι της διδακτορικής διατριβής ήταν α) η αξιολόγηση των ακινητοποιημένων κυττάρων Lactobacillus casei ATCC 393 σε σιτάρι για την παραγωγή προβιοτικών ξηρών ζυμωμένων λουκάνικων, β) η διερεύνηση της επίδρασης της αρχικής συγκέντρωσης σακχάρου και της αρχικής συγκέντρωσης ακινητοποιημένων κυττάρων L. casei στα φυσικοχημικά και μικροβιολογικά χαρακτηριστικά των προβιοτικών ξηρών ζυμωμένων λουκάνικων, γ) η διερεύνηση πιθανής προστατευτικής επίδρασης τόσο των ελεύθερων όσο και των ακινητοποιημένων κυττάρων L. casei ATCC 393 σε κόκκους σιταριού έναντι αλλοιωγόνων και παθογόνων βακτηρίων στα προβιοτικά ξηρά ζυμωμένα λουκάνικα με χαμηλές ή μηδενικές συγκεντρώσεις νιτρωδών-νιτρικών αλάτων και NaCl, δ) η διερεύνηση της επίδρασης των ακινητοποιημένων κυττάρων L. casei ATCC 393 σε κόκκους σιταριού στην σύνθεση των πτητικών ενώσεων σε προβιοτικά ξηρά ζυμωμένα λουκάνικα κατά την διάρκεια της ωρίμανσης και μετά από ήπια θερμική κατεργασία, ε) η διερεύνηση της επίδρασης των χημικών συντηρητικών ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The aims of the present study were to investigate (a) the application of immobilized Lactobacillus casei ATCC 393 on wheat in the production of probiotic dry-fermented sausages, (b) the effect of sugar content and the initial concentration of immobilized L. casei on physicochemical and microbiological attributes of probiotic dry-fermented sausages (c) potential protective effects of both free and immobilized L. casei ATCC 393 on wheat grains against spoilage and pathogenic bacteria in probiotic dry-fermented sausages containing reduced or negligible amounts of curing salts (d) the effect of immobilized Lactobacillus casei ATCC 393 on wheat grains on the generation of volatile compounds in probiotic dry-fermented sausages during ripening and after mild heat treatment, (e) the effect of chemical preservatives, probiotic cultures and ripening time on the generation of volatile compounds in probiotic dry-fermented sausages during ripening and (f) the effect of cell immobilization on adhesi ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/34684
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/34684
ND
34684
Εναλλακτικός τίτλος
Production of meat products using novel technological methods
Συγγραφέας
Σιδηρά, Μαριάνθη (Πατρώνυμο: Λάζαρος)
Ημερομηνία
2014
Ίδρυμα
Πανεπιστήμιο Πατρών. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας. Τομέας Χημικών Εφαρμογών, Χημικής Ανάλυσης και Χημείας Περιβάλλοντος. Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
Εξεταστική επιτροπή
Κανελλάκη Μαρία
Κουρκουτάς Ιωάννης
Χαραλαμπόπουλος Δημήτριος
Χριστόπουλος Θεόδωρος
Μπεζιρτζόγλου Ευγενία
Γαλάνης Αλέξης
Κουτίνας Αθανάσιος
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές ΕπιστήμεςΧημεία
Λέξεις-κλειδιά
Προβιοτικά; Λουκάνικα; L.casei; Ακινητοποίηση; Σιτάρι
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
xxii, 258 σ., εικ., πιν., σχημ., γραφ., ευρ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)