Μικροβιολογικά προβλήματα εθνικών (ethnic) τροφίμων

Περίληψη

Η περισσότερη έρευνα που περιλαμβάνει τη μόλυνση κρέατος με τα παθογόνα και την αλλοίωση βακτηρίων έχει επικεντρωθεί στο σφάγιο, φρέσκο κρέας ωστόσο το κρέας μπορεί να μολυνθεί με τους μικροοργανισμούς κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, συσκευασία, διανομή, και η λιανική προετοιμασία και κατεψυγμένος στο σπίτι ή την υπεραγορά και, επομένως, περισσότερες πληροφορίες βακτηρίδια παθογόνων για μόλυνσης επιπέδων και παθογόνων της επίπτωσης καθώς επίσης και της αύξησης/επιβίωσης πρέπει να μαζευτεί στις διαφορετικές θερμοκρασίες αποθήκευσης υπό τους διαφορετικούς όρους συσκευασίας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν χρήσιμος στην ανάπτυξη και την αναθεώρηση Αυτές οι πληροφορίες μπορούν χρήσιμος στην ανάπτυξη και την αναθεώρηση των κρίσιμων σχεδίων σημείου ελέγχου ανάλυσης κινδύνου προκειμένου να βελτιωθεί ο έλεγχος διεργασίας. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πειραματικό σχεδιάστηκε με τη δειγματοληψία τελικού, προϊόντα που είναι τα πιο στενότητα στον καταναλωτή και επηρεάζονται με όλες τις ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Most research involving meat contamination has concentrated on the carcass, fresh meat however; meat can be contaminated with microorganisms during fabrication, packaging, distribution, and retail preparation and refrigerated on home or supermarket and, therefore, more information on contamination levels and pathogen incidence as well as growth/survival pathogen bacteria should be gathered at different storage temperatures. This information can be helpful in the development and revision of Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) plans in order to improve process control as well as the control of pathogenic bacteria in the meat products. In order to achieve this goal the fowling experimental were designed by sampling the final, products which are closest to the consumer and are affected by all processes and handling before the purchase by consumers, the hazards associated with these meat products can be evaluated. Therefore, the potential to prevent, eliminate or reduce (to an ac ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/17237
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/17237
ND
17237
Εναλλακτικός τίτλος
Microbiological problems in traditional (ethnic) foods
Συγγραφέας
Μαχγκούμπ, Σαμίρ του Αχμέτ
Ημερομηνία
2008
Ίδρυμα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Εξεταστική επιτροπή
Νύχας Γεώργιος
Τσακαλίδου Ευθυμία
Δροσινός Ελευθέριος
Χαρουτουνιάν Σ.
Πανάγου Ε.
Σκανδάμης Παναγιώτης
Επιστημονικό πεδίο
Γεωπονικές Επιστήμες και ΚτηνιατρικήΓεωπονική Βιοτεχνολογία
Λέξεις-κλειδιά
Μικροβιολογικά προβλήματα; Τρόφιμα; Παθογόνα; Ασφάλεια; Έθνικ
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
310 σ., εικ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)