ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: μια μελέτη αγωγής υγείας

Περίληψη

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΗΚΑΝ Α)ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ Β)ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΥΓΕΙΑ .ΓΙΑ Α ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ .ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ . ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ .ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟ -ΚΑΙ ΜΑΚΡΟ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥ ΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ Η ΜΗ ΕΠΙΛΟΓΕΣ .ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΗΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ .Η ΡΙΖΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΑΑΣΤ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

THIS STUDY INVESTIGATES A)THE KNOWLEDGE AND PREFERENCES THAT SCHOOL -AGED CHILDREN HAVE ABOUT FAT AND OILS AND B) THE SOCIAL REPRESANTATION THAT PUPILS AND PRIMARY TEACHERS HAVE ABOUT FOOD AND THEIR RELATIONSHIP WITH HEALTH.IN THE FIRST PART OF THE STUDY A QUESTIONNAIRE WITH 25 MULTIPLE CHOICE QUESTIONS WAS USED FOR DATA COLLECTION .THE FINDINGS INDICATE THAT THE CHILDREN HAVE LIMITED UNDERSTANDING ABOUT NUTRIENTS AND ALSO ABOUT THE FUNCTION OF FAT IN THE BODY .THE METHODOLOGY FOR THE SECOND PART OF THE S TUDY REVEALS THAT BOTH CHILDREN AND TEACHERS DETERMINE THE MICRO-AND MACRO FACTORS THAT INFLUENCE PEOPLE'S HEALTH AND EATING BEHAVIOUR.IT APPEARS THAT THE PARTICIPANTS IN THE STUDY EXPRESS THE "COMMON KNOWLEDGE" ABOUT HEALTH AND FOOD THAT IS DISSEMINATED BY MEDIA AND IS COMMUNICATED AMONG THE PEOPLE IN THE SOCIETY .SO THE ORIGIN OF SOCIAL REPRESANTATIONS THAT BOTH THE GROUPS HAVE IS COMMON .MOREOVER ,THE FINDINGS CONFIRM THE ROLE OF MASS MEDIA IN THE CONSTRUCTI ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/10450
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/10450
Εναλλακτικός τίτλος
PUPILS' AND PRIMARY TEACHERS' REPRESANTATION ABOUT FOOD AND HEALTH: a helth education study
Συγγραφέας
ΖΥΜΒΡΑΚΑΚΗ, ΕΛΕΝΗ
Ημερομηνία
1998
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Παιδαγωγική. Τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης
Εξεταστική επιτροπή
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΨΥΛΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΕΛΦΕΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
ΧΑΣΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Επιστημονικό πεδίο
Κοινωνικές Επιστήμες
Εκπαίδευση
Λέξεις-κλειδιά
Αγωγή Υγείας; Αναπαραστάσεις; ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ; Εκπαιδευτικοί; Μαθητές; Συνεντεύξεις με ομάδες εστίασης; Τρόφιμα; Υγεία
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά