Μεσογειακό περιβάλλον και διατροφή: υλικό εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη με έμφαση στη χημική προσέγγιση της μεσογειακής δίαιτας

Περίληψη

Σκοπός Είναι η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού (ΕΥ) για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε θέματα του Μεσογειακού περιβάλλοντος, της διατροφής και της Μεσογειακής Διατροφής με έμφαση στη θεώρησή τους από την πλευρά της Χημείας. Το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από α) ένα βιβλίο για το μαθητή με 20 δραστηριότητες σχετικά με θέματα του Μεσογειακού περιβάλλοντος, της διατροφής και του προτύπου της Μεσογειακής Διατροφής, β) ένα βιβλίο για τον εκπαιδευτικό που περιέχει οδηγίες, πληροφορίες και χρήσιμες γνώσεις για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, και γ) μία ηλεκτρονική παρουσίαση. Μεθοδολογία Χρησιμοποιήθηκε ένα ερωτηματολόγιο που μετρά γνώσεις και στάσεις των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου σε θέματα περιβάλλοντος και διατροφής, με ερωτήσεις ανοικτού και κλειστού τύπου. Το ερωτηματολόγιο χορηγήθηκε σε μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου πιλοτικά (Ν=63), 1η φορά (Ν=317), 2η φορά (Ν=418) και σε σώμα κριτών (Ν=10) για να αξιολογηθεί ως προς την αξιοπιστία και την εγκυρότητά του. Εφαρμόσ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Aim To develop a prototype educational material (EM) for the education for sustainable development on issues of the Mediterranean environment, diet and the Mediterranean diet with emphasis on the chemical approach of these issues. The EM consists of a) one student’s book with 20 activities on topics of the Mediterranean environment, diet and Mediterranean diet, b) one educator’s book with instructions, information and scientific knowledge to facilitate the implementation of the educational activities, and c) one electronic presentation. Methodology A questionnaire with open and multiple choice questions was used to assess student’s knowledge and attitudes on environmental and nutrition themes. In order to test its reliability and validity it was filled out by students of all three classes of Gymnasium (grades 7, 8, 9) in pilot scale (N-63), for 1st time (N=317), for 2nd time (N=418) and was, also, assessed by a group of evaluators (N=10). The experimental method was used with pre-test ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/28860
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/28860
ND
28860
Εναλλακτικός τίτλος
Mediterranean environment and diet: Educational material for sustainable development emphasising on the chemical approach of the Mediterranean diet
Συγγραφέας
Ρούσσος, Γεώργιος (Πατρώνυμο: Αντώνιος)
Ημερομηνία
2010
Ίδρυμα
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας
Εξεταστική επιτροπή
Σκούλλος Μιχαήλ
Βαλαβανίδης Αθανάσιος
Δασενάκης Εμμανουήλ
Μαστρονικολή Σοφία
Αριανούτσου Μαργαρίτα
Μηνιάδου Σοφία
Καλογερόπουλος Νικόλαος
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές Επιστήμες
Χημεία
Κοινωνικές Επιστήμες
Εκπαίδευση
Λέξεις-κλειδιά
Μεσογειακό περιβάλλον; Μεσογειακή διατροφή; Εκπαιδευτικό υλικό; Αειφόρος ανάπτυξη; Χημική προσέγγιση
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
xxi, 454 σ., εικ., πιν., σχημ., γραφ. + 1 CD Δεδομένων
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)