Επιδημιολογική μελέτη των τροφογενών νοσημάτων στον νομό Άρτας ( Ήπειρος)

Περίληψη

Οι τροφιμογενείς λοιμώξεις είναι ένα παγκοσμίως διαδεδομένο πρόβλημα. Στις Η.Π.Α παρατηρούνται περίπου 76.000.000 περιστατικά τέτοιων νοσημάτων κάθε έτος, από τα οποία τα 325.000 περιστατικά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και σημειώνονται γύρω στους 5.000 θανάτους. Στις Η.Π.Α το ετήσιο κόστος (ιατρικές δαπάνες, μείωση παραγωγικότητας) ανέρχεται σε 37,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις διεθνώς μιλούν για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. Ο όρος τροφογενή νοσήματα αναφέρεται στα νοσήματα που προκαλούνται από την κατανάλωση τροφίμων και νερού. Τα νοσήματα αυτά οφείλονται σε διάφορους παράγοντες όπως:βακτήρια(Salmonella sp.,Staphylococcus aureus ,Campylobacter jejuni,Clostridium perfringens, Vibrio parahemolyticus, Shigella sp.,E.coli Ο157:Η7 ) ,ιοί, παράσιτα(Cryptosporidium sp) ,μύκητες (μυκοτοξίνες), prions (BSE), θαλάσσιες βιοτοξίνες, χημικές τοξικές ουσίες, ραδιενεργοί παράγοντες.Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η καταγραφή για χρονικό διάστημα δύο ετών των τροφο ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Food-borne infections are a common problem worldwide. In the U.S.A there are approximately 76.000.000 incidents of food borne illnesses of which, 325.000 are admitted to the hospital and about 5,000 deaths are registered each year. In the U.S.A. the annual costs (medical expenses, productivity decrease ) reach 37,1 billion dollars. Long-term forecasts indicate a significant increase in international cases.The term food borne diseases refers to illnesses caused by the consumption of food and water and are attributed to various factors such as: bacteria (Salmonella sp.,Staphylococcus aureus ,Campylobacter jejuni ,Clostridium perfringens, Vibrio parahemolyticus, Shigella sp. ,E.coli Ο157:Η7 ) ,viruses, parasites (Cryptosporidium sp), fungi (mycotoxins), prions (BSE), marine biotoxins , chemical toxic substances, radioactive agents.The purpose of this study is the registration for a period of two years of food borne diseases in the area of the Prefecture of Arta, Greece. This was achie ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/29340
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/29340
ND
29340
Εναλλακτικός τίτλος
Epidemiological study of foodborne illnesses in the prefecture of Arta ( Epirus)
Συγγραφέας
Νάκας, Σπυρίδων του Γεώργιος
Ημερομηνία
2012
Ίδρυμα
Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων
Εξεταστική επιτροπή
Αλαμάνος Ιωάννης
Βανταράκης Απόστολος
Βεζυράκη Πάτρα
Ευαγγέλου Άγγελος
Κιόρτσης Δημήτριος
Καλφακάκου Βασιλική
Παπαδοπούλου Χρυσάνθη
Επιστημονικό πεδίο
Ιατρική και Επιστήμες ΥγείαςΕπιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά
Επιδημιολογική μελέτη των τροφογενών νοσημάτων; Τροφογενή νοσήματα στο νομό Άρτας; Επιδημιολογική μελέτη των τροφογενών νοσημάτων στον νομό Άρτας ( Ήπειρος)
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
115 σ., πιν., σχημ., γραφ., ευρ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)