Η σχέση επιχειρηματικής στρατηγικής και συνεργασίας με την καινοτομία και η επίδρασή της στην ανταγωνιστικότητα και την οικονομική απόδοση των επιχειρήσεων τροφίμων

Περίληψη

Η συζήτηση που γίνεται τα τελευταία χρόνια γύρω από το ζήτημα τη επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, εντασσόμενη στο κλίμα που δημιούργησαν οι νέες διεθνείς ανακατατάξεις, οδήγησε στην ιδέα της παρούσας διατριβής. Σήμερα, περισσότερο ίσως από άλλες περιόδους εξέλιξης του οικονομικού συστήματος και της μορφής της διεθνούς οικονομικής συνεργασίας, υποστηρίζεται, συζητιέται και κρίνεται ο ρόλος της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη διαμόρφωση των οικονομικών συνθηκών. Από το πλήθος των παραγόντων που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία καθώς και την αποτελεσματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο χώρο των τροφίμων, επιλέχθηκε να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στην επιχειρηματική στρατηγική και στη δημιουργία μορφών συνεργασίας. Για λόγους διευκόλυνσης της στατιστικής αξιοπιστίας η επιχειρηματική στρατηγική χωρίστηκε σε δυο μορφές, επιχειρηματική στρατηγική αγοράς και επιχειρηματική στρατηγική γκάμας προϊόντων. Το ίδιο έγινε και ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

There are researches and authors who suggest further research on innovation drivers and innovation results on business performance. The idea of this thesis was to examine the factors that drive or hinder the deployment of innovation practices. The purpose of this thesis was to examine the extent to which business strategy and collaboration, as innovation drivers, are associated with the four types of innovation. Consequently, how these relationships affect a firm’s competitive advantage, business and financial performance. The recent interest in the issue of entrepreneurship and innovation globally, in line with the climate created by the new international reshuffles, has led to the idea of this thesis. Today, perhaps more than any other period in the evolution of the economic system and the form of international, economic cooperation, the role of entrepreneurship and innovation in shaping economic conditions is supported, discussed and judged. From the multitude of factors that affect ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/46924
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/46924
ND
46924
Εναλλακτικός τίτλος
The relationship between business strategy and cooperation with innovation, and its effect on the food business performance and competitiveness
Συγγραφέας
Σακαλή, Παρασκευή-Χριστίνα (Πατρώνυμο: Μιλτιάδης)
Ημερομηνία
2019
Ίδρυμα
Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σχολή Περιβάλλοντος. Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής
Εξεταστική επιτροπή
Σκάλκος Δημήτριος
Καραντώνης Χαράλαμπος
Μπακούρος Ιωάννης
Αργυρίου Αναγνώστης
Κουτελιδάκης Αντώνιος
Γκιαούρης Ευστάθιος
Βάσσιος Γεώργιος
Επιστημονικό πεδίο
Κοινωνικές ΕπιστήμεςΟικονομικά και Επιχειρήσεις
Λέξεις-κλειδιά
Καινοτομία; Επιχειρηματική στρατηγική; Συνεργασία; Ανταγωνιστικότητα; Οικονομική απόδοση; Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
401 σ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)