Η επίδραση της διατροφής σε παραμέτρους της οικολογίας του πεπτικού συστήματος των πτηνών

Περίληψη

Ο σκοπός της παρούσης εργασίας ήταν η διερεύνηση της επίδρασης τριών διαφορετικών επιπέδων προσθήκης ενός πολυστέλεχους προβιοτικού σκευάσματος (ΠΣ) και ενός μίγματος αιθερίων ελαίων (ΜΑΕ) στα παραγωγικά χαρακτηριστικά, στους συντελεστές φαινομένης πεπτικότητας, στη σύσταση των εντερικών βλεννοπρωτεϊνών και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του εντέρου ορνιθίων κρεοπαραγωγής. Αρσενικά ορνίθια μίας ημέρας τοποθετήθηκαν τυχαία σε 5 πειραματικές επεμβάσεις: βασικό σιτηρέσιο ανά παραγωγική φάση (ΒΣ) χωρίς προσθήκη πρόσθετων διατροφής (μάρτυρας, C), ΒΣ με προσθήκη 2,5 mg αβιλαμυκίνης / kg τροφής (επέμβαση Α) και για το πείραμα Α, ΒΣ με προσθήκη 108, 109 και 1010 CFU ΠΣ / kg τροφής (επέμβαση P1, P2, P3 αντίστοιχα), ενώ για το πείραμα Β, ΒΣ με προσθήκη 80, 125 και 250 mg MAE / kg τροφής (επέμβαση Ε1, Ε2, Ε3 αντίστοιχα). Για το πείραμα Α, η αύξηση του ΣΒ για τη συνολική διάρκεια του πειράματος ήταν σημαντικά υψηλότερη στην επέμβαση Ρ1 σε σύγκριση με τις επεμβάσεις Ρ2, C και P3. Ο ΣΕΤ για τη συνολι ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The aim of this thesis was to evaluate the effect of three inclusion levels of aprobiotic (experiment A) and a phytogenic (experiment B) feed additive (PFA) onbroiler growth performance, nutrient digestibility, mucin composition (monosaccharideratio), mucosal morphometry, mucus layer staining intensity and mucus layer thicknessalong the broiler intestinal tract. One-day-old Cobb broilers were administrated maizesoyabeanmeal basal diet and, depending the feed additive used, broilers were allocatedinto the following 5 experimental treatments. For experiment A, control C (BD, noadditive), treatment P1 (108 CFU of probiotic/kg of BD), treatment P2 (109 CFU ofprobiotic/kg of BD), treatment P3 (1010 CFU of probiotic/kg of BD), and treatment A(2,5 mg avilamycin/kg of BD). For experiment B, control C (BD based onmaize–soybean meal with no other additions), E1 (80 mg PFA/kg BD), E2 (125 mg PFA/kgBD), E3 (250mg PFA/kg of BD) and A (2,5 mg avilamycin/kg BD). Treatment A wasused as a positive cont ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/41480
ND
41480
Εναλλακτικός τίτλος
Nutritional effects on parameters of the broiler gastrointestinal ecology
Συγγραφέας
Τσιρτσίκος, Παναγιώτης Γεώργιος
Ημερομηνία
2015
Ίδρυμα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών. Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής
Εξεταστική επιτροπή
Φεγγερός Κωνσταντίνος
Ζέρβας Γεώργιος
Μουντζούρης Κωνσταντίνος
Φλώρου - Πανέρη Παναγιώτα
Κομινάκης Αντώνιος
Ντότας Δημήτριος
Πολίτης Ιωάννης
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Επιστήμες Ζωικής Παραγωγής
Λέξεις-κλειδιά
Ορνίθια κρεοπαραγωγής; Προβιοτικό; Αιθέρια έλαια; Παραγωγικά χαρακτηριστικά; Πεπτικότητα θρεπτικών συστατικών; Γλυκοκάλυκας; Σύσταση βλεννοπρωτεϊνών; Μορφολογία εντέρου
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
185 σ., εικ., πιν., σχημ., γραφ.