Παραλαβή και μελέτη λειτουργικών ιδιοτήτων πρωτεϊνικών υπερσυμπυκνωμάτων ρεβιθιού (Cicer arietinum L.)

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Different wet processing methods, combining alkaline or acidic protein extraction with isoelectric precipitation or ultrafiltration, were employed to obtain a number of protein isolates from a defatted chickpea seed (var. “Thiva”) flour. Depending on the isolation method applied, the resulting protein isolates were enriched either in protein constituents belonging to the chickpea seed globulin (TpI, TUFG) or to the albumin fraction (TUFA) or contained a mixture of proteins belonging to both fractions (TUF). The differences in protein composition between the isolates, as well as the impact of the extraction conditions, were reflected in their protein solubility, surface hydrophobicity, sulphydryl group content and thermal properties. The interfacial activity and film-forming ability of the isolate protein constituents were evaluated, indicating that, in general, the composition of the isolates in terms of globulins or albumins influenced to an appreciable extent their surface properties ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/18971
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/18971
ND
18971
Εναλλακτικός τίτλος
Preparation and study of functional properties of chickpea (Cicer arietinum L.) protein isolates
Συγγραφέας
Παπαλάμπρου, Ευδοξία (Πατρώνυμο: Μ.)
Ημερομηνία
2009
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας. Τομέας Χημικής Τεχνολογίας και Βιομηχανικής Χημείας. Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
Εξεταστική επιτροπή
Κιοσέογλου Βασίλειος
Τσιμίδου Μαρία
Μπλέκας Γεώργιος
Κοντομηνάς Μιχαήλ
Μάτης Κωνσταντίνος
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
Παρασκευοπούλου Αδαμαντίνη
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές ΕπιστήμεςΧημεία
Λέξεις-κλειδιά
Πρωτεϊνικά υπερσυμπυκνώματα; Ρεβίθια; Ισοηλεκτρική καταβύθιση; Υπερδιήθηση; Γαλακτωματοποιητικές ιδιότητες; Διεπιφανειακή προσρόφηση; Πηκτωματοποιητικές ιδιότητες; Ρεολογία
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
195 σ., εικ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)