Ανάπτυξη τροφίμων πορώδους δομής

Περίληψη

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής των ανθρώπων έχει καταστήσει απαραίτητη την κατανάλωση τυποποιημένων τροφίμων, τα οποία είναι εύκολα στη χρήση και απαιτούν μικρό χρόνο προετοιμασίας. Η ανάπτυξη και βελτιστοποίηση νέων,επεξεργασμένων προϊόντων με επιθυμητά χαρακτηριστικά βασίζεται στη μελέτη της επίδρασης των μεθόδων και συνθηκών επεξεργασίας στις ιδιότητες των προϊόντων.Μεταξύ των ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν την ποιότητα των επεξεργασμένων προϊόντων, οι δομικές ιδιότητες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η διαμόρφωση της δομής των προϊόντων επηρεάζει πλήθος άλλων ιδιοτήτων, όπως είναι οι μηχανικές ιδιότητες, η εμφάνιση, η γεύση, κτλ. Αντικείμενο, επομένως, της συγκεκριμένης διατριβής αποτελεί η ανάπτυξη τροφίμων καθορισμένης πορώδους δομής και η συσχέτιση των δομικών χαρακτηριστικών με τις ιδιότητες ποιότητας των προϊόντων.Αναπτύχθηκαν διαφορετικές δομές με την εφαρμογή των διεργασιών της ξήρανσης και της εκβολής. Τα προϊόντα που ξηράθηκαν περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά και δημητριακά, ενώ τα προϊόντα ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The modern way of life has turned consumers to the consumption of processedfoods that are easy to be used and require little preparation time. The optimizationand development of new products with desirable characteristics is based on theexamination and understanding of the effect of production methods and processconditions on the quality characteristics of final products. Structure formation duringproduction and processing is playing a predominant role in the qualitycharacteristics of processed foods and also determines many other properties, suchas mechanical properties, appearance, taste, etc., that are crucial for theacceptance of food products by consumers. The objective of this thesis is thedevelopment of foods with determined porous structure and the correlation ofstructure with the quality properties of the products. Drying and extrusion were usedfor the production of foods with defined structure. The materials that were selectedto be studied are Greek products, representative o ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/42134
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/42134
ND
42134
Εναλλακτικός τίτλος
Development of foods with porous structure
Συγγραφέας
Οικονομοπούλου, Βασιλική (Πατρώνυμο: Παύλος)
Ημερομηνία
2014
Ίδρυμα
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων. Εργαστήριο Σχεδιασμού και Ανάλυσης Διεργασιών
Εξεταστική επιτροπή
Κροκίδα Μαγδαληνή
Μαρούλης Ζαχαρίας
Μαρίνος - Κουρής Δημήτριος
Ζιώμας Ιωάννης
Καραθάνος Βάιος
Ταούκης Πέτρος
Τζια Κωνσταντίνα
Επιστημονικό πεδίο
Επιστήμες Μηχανικού και ΤεχνολογίαΕπιστήμη Χημικού Μηχανικού
Λέξεις-κλειδιά
Πορώδης δομή; Ξήρανση; Εκβολή; Ιδιότητες ποιότητας; Μαθηματική προτυποποίηση; Τρόφιμα
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
xxii, 264 σ., εικ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)