Προσδιορισμός των κέντρων της γεύσης στον εγκέφαλο με τη χρήση της μαγνητοεγκεφαλογραφίας
Περίληψη
Μαγνητοεγκεφαλoγραφικές καταγραφές μετρήθηκαν σε πέντε διαφορετικές καταστάσεις: χωρίς γευστικό ερέθισμα, με γλυκιά, πικρή, ξινή και αλμυρή γεύση. Είκοσι οκτώ υγιείς εθελοντές, 14 άντρες (μέση τιμή : 23.4±10.4 έτη) και 14 γυναίκες (μέση τιμή : 22.7±7.5 έτη), ηλικίας 12 έως 50 ετών, συμμετείχαν στη μελέτη. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, στην κατάσταση χωρίς γευστικό ερέθισμα, καθώς και στη γλυκιά και την πικρή γεύση, οι άντρες εθελοντές είχαν μεγαλύτερο αριθμό καναλιών χαμηλής συχνότητας από ότι υψηλής σε σχέση με αυτά των γυναικών. Για την ξινή γεύση, δεν υπήρχε καμία σαφής διαφοροποίηση μεταξύ των δύο φύλων. Για την αλμυρή γεύση, οι γυναίκες εθελόντριες είχαν μεγαλύτερο πλήθος καναλιών χαμηλής συχνότητας και δεν υπήρχε καμία σαφής διαφοροποίηση του αριθμού των υψηλών συχνοτήτων μεταξύ των δύο φύλων. Επίσης, Μαγνητοεγκεφαλογραφικές (ΜΕΓ) καταγραφές μετρήθηκαν για 25 υγιείς γυναίκες εθελόντριες, σε πέντε διαφορετικές καταστάσεις: χωρίς γευστικό ερέθισμα, με γλυκιά, πικρή, ξινή και αλμυρή ...
περισσότερα
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
Magnetoencephalographic recordings were evaluated in five different states: normal condition, sweet, bitter, sour, and salt taste. Twenty-eight healthy volunteers, 14 male (mean value: 23.4±10.4 years) and 14 female (mean value: 22.7±7.5 years), ranging from 12 to 50 years of age, were included in the study. The results showed that, in the normal condition, as well as in the sweet and the bitter taste, the male volunteers exhibited a higher count of low-frequency than high-frequency channels compared to the femal ones; in the case of the sour taste, there was no clear differentiation between the genders; with the salt taste, the female volunteers exhibited a higher count of low-frequency channels whereas there was no clear differentiation in the number of high frequencies between the gender. Also, Magnetoencephalography (ΜΕG) recordings were evaluated for 25 healthy female volunteers, in 5 different gustatory states: normal, sweet, bitter, sour and salty. The study population was divid ...
περισσότερα
Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (10.37 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.