Ταχείες μέθοδοι εκτίμησης της μικροβιολογικής ποιότητας και ανίχνευση της νοθείας σε ζωικής προέλευσης τρόφιμα με τη χρήση αισθητήρων βασισμένων στην φασματοσκοπία σε συνδυασμό με την μηχανική εκμάθηση
Περίληψη
Η ταχεία και μη επεμβατική εκτίμηση όχι μόνο της ποιότητας των τροφίμων αλλά και της ανίχνευσης των δόλιων πρακτικών έχει μεγάλη σημασία για την προστασία των καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό, η παρούσα μελέτη αφορά αυτά τα δύο σημαντικά θέματα και επικεντρώνεται στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Πιο συγκεκριμένα, αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης εφαρμόστηκαν σε φασματοσκοπικά δεδομένα για (i) την εκτίμηση της μικροβιολογικής ποιότητας τροφίμων ζωικής προέλευσης και (ii) για την ανίχνευση της νοθείας σε κρέας.
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
![]() |
![]() | |
![]() |
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.

ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.