Επίδραση των συνθηκών παραγωγής, συσκευασίας και λιανικής πώλησης στην οξείδωση των λιπιδίων και των πρωτεϊνών καθώς και στη σύνθεση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων του κεφαλοτυριού

Περίληψη

Στη διατριβή αυτή διερευνήθηκαν: -Το προφίλ των λιπαρών οξέων, συμπεριλαμβανομένου του CLA, στο γάλα που παραγόταν από πρόβατα Καραγκούνικης φυλής που τρέφονταν αποκλειστικά με χόρτο λειμώνων στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Απρίλιο. -Η επίδραση του χρόνου ωρίμανσης στην οξείδωση των λιπιδίων και των πρωτεϊνών καθώς και στη σύνθεση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, συμπεριλαμβανομένου του CLA, σε Κεφαλοτύρι τόσο χαμηλής όσο και υψηλής περιεκτικότητας σε ω-3 λιπαρά οξέα. -Η επίδραση της συσκευασίας και των συνθηκών συντήρησης τριμμένου Κεφαλοτυριού χαμηλής και υψηλής περιεκτικότητας σε ω-3 λιπαρά οξέα στη φωτοοοξείδωση των λιπιδίων και των πρωτεϊνών του, στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καθώς και στη σύνθεση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, συμπεριλαμβανομένου του CLA. Οι μελέτες έδειξαν ότι οι συγκεντρώσεις τωνSFAήταν σημαντικά μικρότερες (P<0,05), ενώ των MUFA, PUFA, cis-9, trans-11 CLA και trans-10,cis-12 CLAήταν σημαντικά μεγαλύτερες (P<0,05) στο ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Ιn this Thesis the following were investigated: -The fatty acids (FA) profile, including conjugated linoleic acid (CLA) of ovine milk produced by lactating ewes of Karagouniko sheep breed, exclusively fed on grazing at the plain pastures of Thessaly region, Greece, in December and April. -The effect of ripening time on lipid and protein oxidation, as well as on the composition of polyunsaturated fatty acids (PUFA), including CLA, on both low and high omega-3 fatty acids concentration Kefalotyri cheese. -The effect of packaging and storage conditions, of both low and high omega-3 fatty acids concentration grated Kefalotyri cheese, on lipid and protein photooxidation, its organoleptic characteristics as well as the composition of PUFA, including CLA. The above mentioned studies have shown that saturated fatty acids (SFA) concentrations were significantly lower (P<0.05), while monounsaturated fatty acids (MUFA), polyunsaturated fatty acids (PUFA), cis-9, trans-11 CLA, and trans 10, cis-12 ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/46560
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/46560
ND
46560
Εναλλακτικός τίτλος
Effect of production, packaging and retail sale conditions on lipid and protein oxidation as well as fatty acids composition of kefalotyri cheese
Συγγραφέας
Γκόβαρη, Μαρία (Πατρώνυμο: Αλέξανδρος)
Ημερομηνία
2019
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Κτηνιατρικής. Τομέας Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως. Εργαστήριο Ασφάλειας και Ποιότητας του Γάλακτος και των Προϊόντων του
Εξεταστική επιτροπή
Φλετούρης Δημήτριος
Παπαγεωργίου Δημήτριος
Ηλιάδης Σταύρος
Αγγελίδης Απόστολος
Παπαπαναγιώτου Ηλίας
Ράικος Νικόλαος
Πεξαρά Ανδρεάνα
Επιστημονικό πεδίο
Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική
Κτηνιατρική
Λέξεις-κλειδιά
Ποιότητα τροφίμων; Τεχνολογία τροφίμων
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
237 σ., εικ., πιν., σχημ., γραφ.
Ειδικοί όροι χρήσης/διάθεσης
Το έργο παρέχεται υπό τους όρους της δημόσιας άδειας του νομικού προσώπου Creative Commons Corporation:
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)