Διαχείριση ενέργειας και έλεγχος θερμικού περιβάλλοντος σε εγκαταστάσεις καταστημάτων αρτοποιείου

Περίληψη

Λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού μηχανικού εξοπλισμού, ο οποίος απελευθερώνει θερμότητα, σε σχετικά μικρό χώρο, εγκαταστάσεις αρτοποιείου χωρίς κλιματισμό συνήθως υποφέρουν από υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια θερμοκρασιών άνεσης, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε ευχάριστο περιβάλλον στους καταναλωτές και στο εργατικό προσωπικό, μια αυξανόμενη τάση στον επιχειρηματικό κόσμο, είναι ο κλιματισμός των αρτοποιείων χρησιμοποιώντας συστήματα θερμικών αντλιών τύπου κασσετίνας. Οι έμποροι-καταστηματάρχες, ακόμη, υιοθετούν όλο και περισσότερο, την τακτική της “ανοικτής εισόδου” για να προσελκύσουν πελάτες. Η παράλληλη χρήση του κλιματισμού και της “ανοιχτής εισόδου” οδηγούν σε ουσιώδη αύξηση στη κατανάλωση ενέργειας και ρύπων που συντελούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου Το παρόν ερευνητικό έργο εξετάζει τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας σε εγκαταστάσεις αρτοποιείων, διατηρώντας άνετες συνθήκες για το καταναλωτικό κοινό ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Due to the large concentration of heat releasing equipment over a relatively small area, non air-conditioned bakery shops usually suffer from high temperatures, which exceed comfort temperature levels, especially during the summer. To provide comfortable shop environment for customers and staff an increasing trend is to air condition bakery shops using cassette type heat pump systems. Retailers are also increasingly adopting an open door policy to attract customers through the open doors. Both the use of air conditioning and open doors lead to a substantial increase in energy consumption and greenhouse gas emissions. This project investigates ways of reducing the energy consumption of bakery shops, maintaining at the same time comfortable conditions for the staff and customers.Measurements in real shop environments and in an environmental test chamber have established the energy consumption and heat release from refrigeration and other electrical equipment in the shop. Annual thermal s ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/52137
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/52137
ND
52137
Εναλλακτικός τίτλος
Energy management and control of the thermal environment in bakery premises
Συγγραφέας
Παππάς, Θεόδωρος (Πατρώνυμο: Κωνσταντίνος)
Ημερομηνία
2002
Ίδρυμα
Brunel University London
Εξεταστική επιτροπή
Prof Tassou Savvas
Dr Kolokotroni Maria
Dr Reay David
Επιστημονικό πεδίο
Επιστήμες Μηχανικού και ΤεχνολογίαΕπιστήμη Μηχανολόγου Μηχανικού ➨ Θερμοδυναμική
Επιστήμες Μηχανικού και ΤεχνολογίαΕπιστήμη Μηχανολόγου Μηχανικού ➨ Μηχανολογία
Λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια; Διαχείριση ενέργειας; Εξοικονόμιση ενέργειας; Μηχανική ρευστών; Υπολογιστικό μοντέλο; Νευρωνικά δίκτυα; Κτηριακός αυτοματισμός; Ενεργειακή εξοικονόμηση στα κτήρια; Καταστήματα τροφίμων τύπου ευκολίας; Αερισμός; Ενεργειακή προσομοίωση κτηρίου
Χώρα
Ηνωμένο Βασίλειο
Γλώσσα
Αγγλικά
Άλλα στοιχεία
εικ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)