Επίδραση της αντιοξειδωτικής ικανότητας των μικροφυκών στο γάλα, το αίμα και τη μεγάλη κοιλία μετά την ενσωμάτωσή τους στο σιτηρέσιο αιγών

Περίληψη

Σκοπός της παρούσας διατριβής ήταν να μελετήσει δύο στελέχη πράσινων φυκιών του είδους Chrorella (C. pyrenoidosa και C. vulgaris) ως μία φυσική πηγή αντιοξειδωτικών σε αίγες γαλακτοπαραγωγής και να διερευνήσει την επίδρασή τους: στην ενζυμική δραστηριότητα αντιοξειδωτικών ενζύμων στο πλάσμα του αίματος και στο γάλα, στο προφίλ των λιπαρών οξέων στο πλάσμα του αίματος, στο γάλα και στο υγρό της μεγάλης κοιλίας, στην ενζυμική δραστικότητα των ενζύμων της μεγάλης κοιλίας και στην μικροβιακή κοινότητα της μεγάλης κοιλίας, μέσω qΡCR. Η μελέτη αποτελείται από δύο κύρια πειράματα.Το πρώτο πείραμα διεξήχθη, για 4 εβδομάδες, με δεκαέξι γαλακτοπαραγωγές αίγες φυλής Alpine οι οποίες κατανεμήθηκαν σε δύο ομάδες (CON = μάρτυρας και ALG = επέμβαση) των οκτώ αιγών. Η ομάδα CON έλαβε ένα σιτηρέσιο χωρίς μικροφύκη, ενώ στην ομάδα ALG, 10g C. pyrenoidosa / kg ενσωματώθηκαν στο προς χορήγηση σιτηρέσιο. Η σίτιση των αιγών βασίστηκε στις χονδροειδείς ζωοτροφές, άχυρο σίτου και σανό μηδικής και σε ένα μίγμα ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

The aim of the present study was to investigate two strains of green algae Chlorella (C. pyrenoidosa and C. vulgaris) as a natural antioxidants source for dairy goats and to study their effects on: blood plasma and milk antioxidant enzymes activities, rumen fermentation characteristics, blood plasma and milk fatty acid profile, rumen enzymes activities and q-PCR for rumen microbial community. The study included two main experiments as follow:The first experiment was carried out with sixteen dairy crossbred Alpine goats allocated into two groups (CON= control and ALG= treated) of eight goats each for 4 weeks. The CON group received a diet without micro algae, whereas in the ALG group, 10g C. pyrenoidosa /kg were incorporated into concentrates. Goat's feeding was based on wheat straw and alfalfa hay as roughage source, and a concentrate mixture according to their requirements. Milk samples were collected weekly for chemical analysis. Blood and milk samples were also taken every two weeks ...
περισσότερα
Πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης για έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΑΔΔ  Είσοδος /Εγγραφή

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/38990
ND
38990
Εναλλακτικός τίτλος
The antioxidant effect of dietary micro algae supplementation on milk, blood and rumen of dairy goats
Συγγραφέας
Abdullah, Mahmoud Abd Elatife Mohamed
Ημερομηνία
2015
Ίδρυμα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών. Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής
Εξεταστική επιτροπή
Ζέρβας Γεώργιος
Μπιζέλης Ιωσήφ
Χαδιώ-Μάντζαρη Στυλιανή
Φεγγερός Κωνσταντίνος
Λάμπρου Νικόλαος
Φλεμετάκης Εμμανουήλ
Τσιπλάκου Ελένη
Επιστημονικό πεδίο
Γεωργικές Επιστήμες
Επιστήμες Ζωικής Παραγωγής
Λέξεις-κλειδιά
Χλορέλλα; Πλάσμα; Γάλα; Αντιοξειδωτικά ένζυμα; Μικροφυσική; Αίγες; Υγρά μεγάλης κοιλίας; Προφίλ λιπαρών οξέων; Αέριος χρωματογράφος; Αντιοξειδωτικά ένζυμα
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Αγγλικά
Άλλα στοιχεία
xiii, 149 σ., πιν., γραφ.