Βιολογική επεξεργασία υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείου
Περίληψη
Τα Υγρά Απόβλητα Ελαιοτριβείου, θεωρούνται ρύποι με ιδιαίτερη σημασία εξαιτίας του υψηλού οργανικού τους φορτίου και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φαινολικές ενώσεις. Το πρόβλημα επεξεργασίας και τελικής διάθεσης αυτών των αποβλήτων εντείνεται και από την εποχιακή παραγωγή τους με σχετικά υψηλούς ρυθμούς. Επιπλέον, στις φαινολικές ενώσεις έχει αποδοθεί πληθώρα επιβλαβών επιπτώσεων τόσο στην ανθρώπινη υγεία όσο και στο περιβάλλον. Στην παρούσα διατριβή μελετήθηκε η απόδοση των βακτηρίων που προέρχονται από τον ελαιόκαρπο στην απομάκρυνση της απλής φαινόλης, καθώς και του οργανικού περιεχομένου και συνολικά των φαινολικών συστατικών των υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείου. Για τη μελέτη της βιολογικής απομάκρυνση της φαινόλης, πραγματοποιήθηκαν σειρές πειραμάτων τόσο σε αντιδραστήρες αιωρούμενης ανάπτυξης, όσο και σε αντιδραστήρες σταθερής κλίνης. Στους αντιδραστήρες σταθερής κλίνης εξετάστηκε ο ρόλος της ειδικής επιφάνειας του πληρωτικού υλικού, καθώς και διάφοροι τρόποι λειτουργίας των αν ...
περισσότερα
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
Olive Mill Wastewaters are considered pollutants of great interest, due to their high organic and phenolic content. Difficult treatment and final discharge of those wastewaters is also intensified by their seasonal production in relatively high production rates. Moreover, a great deal of harmful impacts on human health as well as on the environment, have been attributed to phenolic substances. In the present work, the efficiency of olive pulp bacteria on phenol biodegradation, as well as on the removal of the organic and phenolic substances of olive mill wastewaters, was studied. In order to study phenol biodegradation, experiments were performed at suspended growth and attached growth packed-bed reactors. The effect of the specific surface area of the packed-bed reactor’s support material, and the operational mode of the packed-bed reactors, was also examined, as a first step to optimize the process of biological phenol removal. Furthermore, the kinetics of olive pulp bacteria on phen ...
περισσότερα
Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (65.58 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.