ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΩΠΩΝ ΜΑΛΑΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Περίληψη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΝΩΠΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΠΗΞΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΠΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΓΑΙ 20-24 ΩΡΕΣ. Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΛΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ-ΑΡΩΜΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΥΡΙ ΕΙΝΑΙ, Η ΑΚΕΤΑΛΔΕΥΔΗ, ΤΟ ΟΛΕΙΚΟ ΟΞΥ ΚΑΙ Η ΟΞΥΤΗΤΑ. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ 40% ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΝΩΠΟ ΤΥΡΙ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ. (ΠΕΡΙΚΟΠΗ)

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

A NEW TYPE OF FRESH CHEESE FROM EWE'S MILK WAS MADE. CHEESE WAS MANUFACTURED BYCURDLING THE MILK IN 20-24H WITH SMALL QUANTITIES OF BOTH, RENNET AND STARTER CULTURE. ANALYSIS OF VARIANCE ON THE ORGANOLEPTIC SCORING OF THE CHEESE REVEALED THAT CHEESE MADE FROM EWE'S MILK HAD A BETTER FLAVOUR THAN CHEESE FROM COW'S MILK WHICH KEPT CONSTANT FOR A LONGER PERIOD. SUBSTANCES THAT CONTRIBUTED TO THE CHARACTERISTIC FLAVOUR OF THIS CHEESE WERE: ACETALDEHYDE, OLEIC ACID AND ACIDITY. IN ADDITION CHEESE FROM EWE'S MILK HAD AN OVERALL HIGHER BY 40% COMPARED WITH CHEESE FROM COW'S MILK. (SHORTENED)

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/1446
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/1446
ND
1446
Εναλλακτικός τίτλος
MANUFACTURE OF FRESH CHEESE FROM EWE'S MILK WITH SELECTED STARTER CULTURE
Συγγραφέας
Βλάχος, Ιωάννης
Ημερομηνία
1990
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας
Εξεταστική επιτροπή
ΜΑΝΩΛΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΛΟΓΡΙΔΟΥ-ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Επιστημονικό πεδίο
Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική
Γεωπονία, Δασολογία και Αλιεία
Λέξεις-κλειδιά
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΩΠΩΝ ΠΡΟΒΕΙΩΝ ΤΥΡΙΩΝ; ΝΩΠΑ ΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ; ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΩΠΩΝΤΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)