Διερεύνηση χρήσης νέων θρεπτικών υποστρωμάτων και χρωστικών στον τομέα της μικροβιολογίας τροφίμων
Περίληψη
Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια στις βιομηχανίες τροφίμων και ειδικότερα στην παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, για βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότερη επεξεργασία του. Η γρήγορη και έγκαιρη ανίχνευση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων του νωπού γάλακτος και η σωστή αρχική επεξεργασία του, μέσω ασφαλούς παστερίωσης, είναι από τις κύριες προτεινόμενες παρεμβάσεις στη διαδικασία της αλυσίδας γάλακτος που μπορούν να προσφέρουν πολυάριθμα διατροφικά οφέλη στους καταναλωτές. Στα πλαίσια της παρούσας Διδακτορικής Διατριβής εφαρμόστηκαν δύο νέες μέθοδοι, η μία για τον έλεγχο σωστής παστερίωσης του γάλακτος με καλύτερη ευαισθησία ανίχνευσης της αλκαλικής φωσφατάσης και η δεύτερη για την ταχύτερη ποσοτική μέτρηση του αριθμού των ολικών σωματικών κυττάρων (ΟΣΚ) που μειώνει το οικονομικό κόστος και τον χρόνο προσδιορισμού τους, ενώ ελαχιστοποιεί το
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
Διερεύνηση χρήσης νέων θρεπτικών υποστρωμάτων και χρωστικών στον τομέα της μικροβιολογίας τροφίμων
Περίληψη
Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια στις βιομηχανίες τροφίμων και ειδικότερα στην παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, για βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότερη επεξεργασία του. Η γρήγορη και έγκαιρη ανίχνευση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων του νωπού γάλακτος και η σωστή αρχική επεξεργασία του, μέσω ασφαλούς παστερίωσης, είναι από τις κύριες προτεινόμενες παρεμβάσεις στη διαδικασία της αλυσίδας γάλακτος που μπορούν να προσφέρουν πολυάριθμα διατροφικά οφέλη στους καταναλωτές. Στα πλαίσια της παρούσας Διδακτορικής Διατριβής εφαρμόστηκαν δύο νέες μέθοδοι, η μία για τον έλεγχο σωστής παστερίωσης του γάλακτος με καλύτερη ευαισθησία ανίχνευσης της αλκαλικής φωσφατάσης και η δεύτερη για την ταχύτερη ποσοτική μέτρηση του αριθμού των ολικών σωματικών κυττάρων (ΟΣΚ) που μειώνει το οικονομικό κόστος και τον χρόνο προσδιορισμού τους, ενώ ελαχιστοποιεί τοtop:10px;padding-left: 10px;">Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
CaptchaCallback&render=explicit" async defer>
Διερεύνηση χρήσης νέων θρεπτικών υποστρωμάτων και χρωστικών στον τομέα της μικροβιολογίας τροφίμων
Περίληψη
Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια στις βιομηχανίες τροφίμων και ειδικότερα στην παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, για βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότερη επεξεργασία του. Η γρήγορη και έγκαιρη ανίχνευση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων του νωπού γάλακτος και η σωστή αρχική επεξεργασία του, μέσω ασφαλούς παστερίωσης, είναι από τις κύριες προτεινόμενες παρεμβάσεις στη διαδικασία της αλυσίδας γάλακτος που μπορούν να προσφέρουν πολυάριθμα διατροφικά οφέλη στους καταναλωτές. Στα πλαίσια της παρούσας Διδακτορικής Διατριβής εφαρμόστηκαν δύο νέες μέθοδοι, η μία για τον έλεγχο σωστής παστερίωσης του γάλακτος με καλύτερη ευαισθησία ανίχνευσης της αλκαλικής φωσφατάσης και η δεύτερη για την ταχύτερη ποσοτική μέτρηση του αριθμού των ολικών σωματικών κυττάρων (ΟΣΚ) που μειώνει το οικονομικό κόστος και τον χρόνο προσδιορισμού τους, ενώ ελαχιστοποιεί τον εργαστηριακό εξοπλισμό που απαιτείται για την απαρίθμησή τους. Η συσχέτιση μεταξύ ολικών σωματ ...
![]() | |
![]() | Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (9.95 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.

ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.