Έλεγχος της φουσκωμένης συσκευασίας σε κρέας που έχει συσκευαστεί σε κενό αέρος και συντηρείται υπό ψύξη

Περίληψη

Η διδακτορική διατριβή εξετάζει ένα είδος μικροβιολογικής αλλοίωσης κρέατος συσκευασμένου σε κενό αέρος, και συντηρημένου σε θερμοκρασίες ψύξης.

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

Blown pack spoilage (BPS) is an important food safety/quality issue facing the Irishbeef industry. BPS emerged in the USA in 1989 and was quickly followed byincidences in the UK, New Zealand and Ireland. Each spoilage event occurred incorrectly chilled batches (-1.5 to 4°C) of vacuum packaged (VP) meat after 2 to 4weeks and was characterised by the production of large volumes of gas, a putridsmell (H2S) with a metallic sheen on the meat. Meat spoiled in this way has nocommercial value and blown pack spoilage represents a considerable loss to meatprocessors. Prior to this research it was believed that there were 2 psychrophilicClostridium spp. (C. estertheticum and C. gasigenes) responsible for BPS and therewere no known control measures. The study initially undertook an epidemiologicaltraceability study in beef abattoirs to identify sources of BPS bacteria, beforefocusing on the development of specific control measures. Stages in the currentlyused VP meat processing chain, such as the ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/51918
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/51918
ND
51918
Εναλλακτικός τίτλος
Control of blown pack spoilage in vacuum packaged chilled meats
Συγγραφέας
Μοσχονάς, Γαλάτιος (Πατρώνυμο: Δημήτριος)
Ημερομηνία
2009
Ίδρυμα
University of Ulster
Εξεταστική επιτροπή
Σοφός Ιωάννης
McDowell David
Επιστημονικό πεδίο
Γεωπονικές Επιστήμες και ΚτηνιατρικήΆλλες Γεωπονικές Επιστήμες ➨ Άλλες Γεωπονικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά
Μικροβιολογία τροφίμων
Χώρα
Ηνωμένο Βασίλειο
Γλώσσα
Αγγλικά
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.