Επαγωγἠ ανοχής του αυγού σε παιδιά με αλλεργία στο αυγό μέσω της εισαγωγής θερμικά επεξεργασμένης πρωτεΐνης αυγού στη διατροφή τους (με τη μορφή κέικ)

Περίληψη

Παιδιά με αλλεργία στο αυγό που παρουσιάζουν ισχυρή ευαισθητοποίηση στο ωοβλεννοειδές (ovomucoid-Gal d 1), το οποίο είναι μία θερμοανθεκτική πρωτεΐνη, έχουν χειρότερη πρόγνωση και παρουσιάζουν πιο επίμονη πορεία. Η πλειονότητα των παιδιών με αλλεργία στο ωμό αυγό, ανέχονται τις πρωτεΐνες του όταν αυτές είναι θερμικά επεξεργασμένες. Η παρούσα μελέτη εξετάζει την επίδραση που έχει η εισαγωγή του θερμικά επεξεργασμένου αυγού στη διατροφή των παιδιών με αλλεργία στο αυγό στη φυσική πορεία της αλλεργίας.Σχεδιάστηκε πολυκεντρική τυχαιοποιημένη μελέτη ελεγχόμενη με εικονικό παρασκεύασμα. Τα παιδιά με αλλεργία στο αυγό ηλικίας 1-5,5 ετών, τυχαιοποιήθηκαν (1:1) σε δύο ομάδες, να λάβουν είτε εικονικό παρασκεύασμα είτε υποαλλεργικό αυγό (θερμικά επεξεργασμένο) εφόσον το ανέχονταν στην αρχική πρόκληση ανοχής για 6 μήνες και στη συνέχεια να γίνει πρόκληση στο βραστό αυγό. Συμμετείχαν παιδιά από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ελβετία. Λήφθηκε αίμα στην πρώτη επίσκεψη και πριν την τελική πρόκληση γι ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

A major drawback of oral immunotherapy for food allergy is the possibility of severe adverse events. We assessed both efficacy and safety of a low allergenic hydrolysed egg preparation used in double-blind placebo-controlled randomized study in egg allergic children. Twenty-nine children recruited from 3 study sites in Europe (Greece, Switzerland and Italy) were admitted to the study. All fulfilled the inclusion criteria of being 1 – 5.5 years old, diagnosed with an IgE-mediated egg allergy based on a positive skin prick test (SPT) to egg white within the last 3 months as well as a positive oral challenge or a convincing history, defined as an immediate (<1h) reaction following isolated ingestion of egg and positive sIgE (>0.35 kU/L) for at least one of the following: egg, egg white, ovalbumin, ovomucoid, within the last 12 months. All ethics committees of the hospitals approved the study, and an informed consent was obtained from the parents of each child. The randomization to receive ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/38360
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/38360
ND
38360
Εναλλακτικός τίτλος
Induction of tolerance to egg in egg allergic children by introduction of heat treated egg protein into their diet in form of cake
Συγγραφέας
Γιαβή, Σταυρούλα (Πατρώνυμο: Νικόλαος)
Ημερομηνία
2016
Ίδρυμα
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Ιατρικής. Τομέας Υγείας Μητέρας και Παιδιού. Κλινική Β' Παιδιατρική Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Παίδων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. Τμήμα Αλλεργιολογικό - Ανοσολογικό
Εξεταστική επιτροπή
Καφετζής Δημήτριος
Παπαδόπουλος Νικόλαος
Παπαευαγγέλου Βασιλική
Γουργιώτης Δημήτριος
Τσολιά Μαρίζα
Πρίφτης Κωνσταντίνος
Ξεπαπαδάκη Παρασκευή
Επιστημονικό πεδίο
Ιατρική και Επιστήμες ΥγείαςΚλινική Ιατρική
Λέξεις-κλειδιά
Αλλεργία στο αυγό; Ωοβλεννοειδές; Ανοσοθεραπεία σε τροφή; Δοκιμασία διέγερσης βασεόφιλων
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
235 σ., εικ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)