Καταγραφή του χρόνου διάβασης της τροφής από το ανώτερο πεπτικό πριν και μετά λαπαροσκοπική επιμήκη γαστρεκτομή

Περίληψη

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ: Η επιμήκης γαστρεκτομή είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη χειρουργική επέμβαση που οδηγεί στην απώλεια βάρους καθώς και στην βελτίωση του μεταβολικού προφίλ του ασθενούς. Πρόσφατα δεδομένα αποδεικνύουν την ταχύτερη μετεγχειρητική γαστρική κένωση, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής λεπτομερείς μελέτες σχετικά με τις προκαλούμενες μεταβολές στην συνολική κινητικότητα του ανωτέρου πεπτικού και κυρίως του λεπτού εντέρου. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να διερευνήσει τις διαφορές στην κινητικότητα του γαστρεντερικού μεταξύ λεπτόσωμων και παχύσαρκων και τις διαφορές που προκύπτουν στην κινητικότητα μετά την επιμήκη γαστρεκτομή.ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Εξετάστηκαν 21 παχύσαρκοι ασθενείς και 17 λεπτόσωμοι μάρτυρες μετά την κατανάλωση ενός ημιστερεού ραδιοσημασμένου γεύματος. Το γεύμα αποτελούνταν από 120 gr αυγά ομελέτα τηγανισμένα με 10 gr βούτυρο και δυο φέτες λευκό ψωμί (120 gr) και 150 ml νερό. Το γεύμα αυτό περιείχε 358 Kcal που αντιστοιχούσαν σε 50% λίπος, 30% υδατανθρακες ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

INTRODUCTION AND OBJECTIVE: Sleeve gastrectomy is a widely used bariatric operation leading to weight loss and early improvement of patient’s metabolic profile. Current data indicate faster postoperative gastric emptying, but detailed studies on alterations in small bowel motility are missing. The scope of this study was to investigate the differences in gastrointestinal motility among lean and obese subjects and study motility changes after sleeve gastrectomy.DESIGN:21 morbidly obese patients and 17 lean controls were examined after consumption of a semisolid radio labelled meal. The meal was consisting of 120 gr of scrambled eggs fried in 10 gr of butter and two slices of white bread (120 gr) with 150 ml of water. This semisolid meal contained 358 Kcal with 50% fat, 30% carbonhydrates and 20% protein. The egg white was labeled with 1 mCi 99mTc sulphur colloid. The obese group was re-analysed 4 months post laparoscopic sleeve gastrectomy. After the complation of the meal simultaneou ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/36037
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/36037
ND
36037
Εναλλακτικός τίτλος
Study of food's transit time from the upper gastrointestinal tract before and after laparoscopic sleeve gastrectomy
Συγγραφέας
Λεβέντη, Αικατερίνη (Πατρώνυμο: Σωτήριος)
Ημερομηνία
2015
Ίδρυμα
Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σχολή Επιστημών Υγείας. Τμήμα Ιατρικής. Τομέας Χειρουργικός. Κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου
Εξεταστική επιτροπή
Μελισσάς Ιωάννης
Κουκουράκη Σοφία
Χαλκιαδάκης Γεώργιος
De Bree Eelco
Δαλέζιος Ιωάννης
Μουζάς Ιωάννης
Περισυνάκης Κωνσταντίνος
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές ΕπιστήμεςΒιολογία
Λέξεις-κλειδιά
Επιμήκης γαστρεκτομή; Κινητικότητα πεπτικού; Γαστρική κένωση; Ειλεοτυφλική βαλβίδα; Βαριατρική χειρουργική; Νοσογόνος παχυσαρκία
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
305 σ., εικ., πιν., σχημ., γραφ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.