ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΜΟΙΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΖΑΧΑΡΟΥΧΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ ...

Περίληψη

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΩΝ ΖΑΧΑΡΟΥΧΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ, ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΑΚΡΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΜΟΙΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ . ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΖΑΧΑΡΟΥΧΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΟΥ (ΜΕΧΡΙ ΙΟ ΡΡΜ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΟΥ. ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΕΣ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΡΡΜ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΙΟΝΤΩΝ ΧΑΛΚΟΥ, ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΙΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΙΟΝΤΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΙΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΩΝ ΖΑΧΑΡ ...
περισσότερα

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

IN WORK THE EFFECT OF VARIOUS ELEMENTS (MACRO TRACE ELEMENTS AND ASSIMILATED BYTHE YEAST ELEMENTS) ON THE KINETIC PARAMETERS OF ALCOHOLIC FERMENTATION WAS STUDIED. SUGAR EXTRACTS OF CURRANTS, MOLASSES AND DRIED FIGS WERE USED AS THE FERMENTATION SUBSTRATE. IT WAS FOUND THAT THE ABOVE RAW MATERIALS SHOW SIGNIFICANTDIFFERENCES IN FERMENTATION RATE AND ETHANOL PRODUCTION. MODEL ALCOHOLIC FERMENTATION WITH CHEMICALLY DEFINED MEDIA WERE ALSO STUDIED USING VARYING CONCENTRATION OF MACRO AND TRACE ELEMENTS. IT WAS FOUND THAT RAW MATERIALS WITH A LOW CUCONTENT (<IO PPM) SHOW BETTER KINETIC PARAMETERS THAN THOSE WITH HIGHER CU CONTENT. IN MODEL ALCOHOLIC FERMENTATION, IT WAS SHOWN THAT THE OPTIMUM CONCENTRATION OF CU, IN REGARDS TO KINETIC PARAMETERS WAS 5 PPM. STUDY OF THE SYNERGETIC ACTION OF CU, CA AND K IONS SHOWED THAT PRESENCE OF CA AND K IONS RESULTS AN INCREASE IN THE UPTAKE OF CU BY THE YEAST CELLS WHICH IN TURN DECREASES THE RATE OF THE ALCOHOLIC FERMENTATION, AS WELL VALUES OF KINETI ...
περισσότερα

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/0637
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/0637
ND
0637
Συγγραφέας
Ακρίδα-Δεμερτζή, Κωνσταντούλα
Ημερομηνία
1987
Ίδρυμα
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας
Εξεταστική επιτροπή
ΔΡΑΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΑΡΑΚΗΣ Σ ΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ,
Επιστημονικό πεδίο
Φυσικές Επιστήμες
Χημεία
Λέξεις-κλειδιά
Αλκοολική ζύμωση; ΑΦΟΜΟΙΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ; Ιχνοστοιχεία; Μακροστοιχεία; ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ; Σταφίδες
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)